dimarts, 27 de gener del 2009

Cap de setmana "especial"


Aquest cap de setmana l'hem passat a l'Hospital General de Vic, amb l'avi Joan, que va caure de la cadira de rodes i semblava que s'havia trencat el fèmur... semblava o sembla, que encara no ens han assegurat res, però ja té l'alta.
Per desgràcia, m'han tocat passar moltes hores, dies a l'hospital de Vic, i realment sempre m'havia semblat un bon hospital, però aquests quatre dies..han sigut tant heavys que no s'aguanten per enlloc. No cal que ara en faci una crònica detallada, que a més seria massa parcial. Vaig aprofitar el diumenge per llegir el llibre L'antropòleg Innocent, on en Nigel Barley explica el seu testimoni de l'estada entre els Dowayos, al Camerun. Realment alguna de les coses que ens van passar a l'hospital, en ple segle XXI han estat més surrealistes que les experiències de l'antropòleg entre els Dowayos.
Diu l'autor: "A la societat primitiva, el coneixement rarament és a l’abast de tothom; més aviat pertany a cada persona. Un home és propietari del seu coneixement. Ha pagat per aconseguir-lo i seria una bestiesa donar-lo a algú antre sense cobrar res, de la mateixa manera que no donaria les seves filles sense cobrar res."
Nosaltres estem a la civilització de la informació, el coneixement està a l'abast de tothom, però a voltes tanta informació i tant coneixement provoquen l'efecte contrari. Tot es deshumanitza , amb l'agreujant que al final estàs tan perdut en mig d'un hospital del segle XXI com en una tribu del centre d'Àfrica, o més.